wie we zijn

josta van der kolk

Josta van der Kolk heeft met meer dan vijftien jaar ervaring als interim- en verandermanager een grote verscheidenheid aan mensen en organisaties door verandering en transitie geholpen. Deze combinatie geeft haar een uniek perspectief; ze is niet alleen een ervaren coach, ze heeft ook ervaring als manager in profit en non-profit organisaties. Ze legt makkelijk contact en haar klanten en relaties beschrijven haar als zeer betrouwbaar en iemand die dingen gedaan krijgt. Haar praktische aanpak helpt het gat te dichten tussen ambitie en de dagelijkse realiteit. Ze is vindingrijk met een onderzoekende geest en uitstekende sociale vaardigheden. Contact: josta@urbanbalance.nl.

JOSTA2B_WEB.jpg

louise oldeman

Louise heeft met haar workshops en coaching al meerdere organisaties en mensen helpen groeien en veranderen. Ook is ze meer dan tien jaar topsporter geweest als karateka, en heeft ze aan Europese- en Wereldkampioenschappen deelgenomen. Het is haar droom om mensen in beweging te krijgen, (zowel fysiek als mentaal), en ze dichter bij hun eigen ‘kern’ te brengen, zodat ze (nog) gelukkiger kunnen leven. Ze staat aan de zijlijn van andermans groeiproces, blijft in verbinding en geeft vertrouwen en kracht. Dit doet ze door te luisteren naar haar intuïtie, te observeren, te spiegelen, en in verbinding te blijven. Het is haar kracht om mensen met haar energie letterlijk in beweging te krijgen. Contact: louise@urbanbalance.nl.

6299BCD9-8E54-4F2C-96DD-E4F6353123A2.JPG

Wat we doen

Urban Balance combineert coaching-methoden, yogafilosofieën en mindfulness-methoden om jou te helpen het beste uit jezelf te halen. We werken met vaste pakketten van zes tot acht keer, of met losse sessies, geheel afhankelijk van jouw situatie en wensen. In onze sessies samen werken we op basis van jouw input; we gaan dus zo snel als jij wil en bereid bent te delen. De essentie van Urban Balance is dat je na deze weken samen voldoende inzichten en technieken hebt verworven dat je zelf weer verder kan. Je kan daarna altijd terugkomen om zaken verder uit te diepen, voor een refresher, of voor een nieuwe start.

Urban Balance helpt je het meeste uit je leven te halen en in contact te blijven met je eigen kompas en je belangrijkste drijfveren. Samen kijken we naar wat het beste werkt voor jou om jouw doelen te bereiken.

Let op je gedachten; die worden woorden. Let op je woorden; die worden acties. Let op je acties; die worden gewoonten. Let op je gewoonten; die worden karakter. Let op je karakter; dit wordt je toekomst.
— Lao Tzu

JOSTA’S VERHAAl

“Voordat ik met Urban Balance begon, werkte ik bijna twintig jaar als interim- en verandermanager voor verschillende organisaties, met name op het gebied van Marketing, Sales en Fondsenwerving. Al die tijd investeerde ik veel tijd en energie in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, omdat ik me vaak wat geleefd voelde en meer volgens mijn eigen agenda wilde leven.

Mijn eerste ervaring met yoga was niet de eyeopener waar mensen het vaak over hebben. De leraar besteedde met name aandacht aan de fysieke aspecten en – om heel eerlijk te zijn – ik mocht de man niet zo. Dus ben ik ook meteen weer gestopt. Twee jaar later, in 2007, had ik wel een positieve ervaring met een bijzonder fijne yogalerares. De groep was heel klein en ze gaf authentiek les met weinig woorden; ze liet de yoga het werk doen. Bij haar begon ik de eerste connectie te voelen tussen de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaakte via coaching en de beoefening van yoga. Op een of andere manier was er veel meer gaande dan alleen de fysieke bewegingen tijdens mijn yogalessen. Elke les voelde als een cadeau aan mezelf; het geven van aandacht die ik zelf nodig had. Zo kwam het dat ik tijdens mijn werk als interim- en verandermanager langzaamaan ook meer tijd begon te besteden aan mijn eigen beoefening van yoga. Ik begon me meer aanwezig, stabiel en sterk te voelen en alles werd duidelijker voor me, waardoor ik ook meer volgens mijn eigen agenda begon te leven.

In 2012 besloot ik om vier weken naar India (Goa) te gaan voor een yogateacher-opleiding. Daar leerde ik meer over de geschiedenis van yoga en de verschillende yogafilosofieën. Ineens begreep ik al mijn jaren van opleiding en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Alles viel als een puzzel in elkaar, en ik realiseerde me dat de yogafilosofieën precies hetzelfde waren als alle persoonlijke ontwikkeling-theorieën die ik had geleerd en waar ik mee had gewerkt in de verschillende trainingen die ik had gevolgd. Alleen, voor mij tenminste, was wat ik nu leerde veel directer, simpeler en effectiever. De combinatie van fysieke bewegingen en het observeren van gedachten en emoties zorgde ervoor dat ik mezelf alles wat ik had geleerd beter eigen kon maken en meer kon leven volgens mijn eigen agenda in plaats van te worden geleefd door mijn emoties, humeur of de mensen om me heen.

In datzelfde jaar begon ik met het geven van yoga- en mindfulness-lessen naast mijn bestaande werk. Langzaam maar zeker begonnen deze werelden elkaar te overlappen, en ik realiseerde me dat ik yogafilosofieën en -methoden begon te gebruiken in mijn werk. Daarnaast kreeg ik ook steeds meer werk als job coach. Ik realiseerde me ook dat yoga en zelfs coaching als ‘soft’, vaag, of ‘niet voor mij’ kan worden ervaren, ook al zijn mensen misschien wel nieuwsgierig. Met mijn corporate achtergrond en training als Strategic Intervention-coach denk ik yoga en coaching meer toegankelijk te kunnen maken voor mensen.

Bekend met de druk van het leven in de stad, en de mogelijke resultaten en impact van zowel coaching als yoga, wist ik dat ik hier iets mee wilde doen. Ik ben Urban Balance begonnen omdat ik mensen wil helpen invulling te geven aan hun leven zoals zij dat echt graag willen, zonder zich gelimiteerd te voelen door mogelijke angsten en/of interne of externe druk. Een leven gevuld met geluk en gezondheid, waarin ze zich zeker kunnen voelen over de doelen die ze zich gesteld hebben, een goede balans tussen werk en privé, en een fijne relatie met zichzelf en de mensen om hen heen.”