Yoga

Met de filosofie en beoefening van yoga beinvloed je je leven fysiek, mentaal en emotioneel. Zo kan je meer balans creëren in je dagelijks leven. 

We werken alleen met yoga als dit past voor jou en als het ook echt toegevoegde waarde brengt in jouw huidige situatie. 

Er zijn veel verschillende yogascholen en -stijlen, en wij geloven dat er voor iedereen iets is dat past. We werken met het Ashtanga Vinyasa-systeem, waarbij ademhaling en beweging één worden als een bewegende meditatie, en daarmee rust in het hoofd creëren.

Het maakt niet uit wat je aantrekt in yoga; fysiek omdat je meer kracht en flexibiliteit wil ontwikkelen, mentaal, emotioneel, of spiritueel, of iets anders dat maakt dat jij meer wil weten van of je wil verdiepen in deze eeuwenoude methode en filososfie, wij nemen je graag verder mee op het yogapad.


Mindfulness

Mindfulness betekent aanwezig zijn in het hier en nu, bewust van waar je bent en wat je doet. Met een paar eenvoudige technieken kan je meer bewustwording ontwikkelen, echt aanwezig zijn gedurende de dag en zo rust in je hoofd creëren. Door het observeren van fysieke sensaties, je gedachten en je emoties, of dingen die je ziet, hoort, ruikt en proeft, en de tactiele ervaringen in de wereld om je heen. We kijken naar wat werkt voor jou; sommige mensen vinden het makkelijk om stil te zitten, anderen vinden dat juist heel moeilijk, er zijn manieren voor iedereen.

We werken alleen met mindfulness als dit past voor jou en als het ook echt toegevoegde waarde brengt in jouw huidige situatie. 

Let op je gedachten; zij worden woorden. Let op je woorden; zij worden acties. Let op je acties; zij worden gewoonten. Let op je gewoonten; zij worden karakter. Let op je karakter; dit wordt je toekomst.”-Lao Tzu

Boektip: ‘Een levensregel voor beginners: Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven’ Wil Derkse.